Voorwoord


Welkom op Simpelbellen.nl, de objectieve vergelijkings website op het gebied van Sim Only abonnementen...

Wij zijn een onafhankelijke website met als doel u te helpen bij het kiezen van een geschikt mobiel telefoon abonnement, dat precies bij u past! Door zelf uw voorkeur(en) op te geven, weet u zeker dat de voor u geschikte telefoon provider en Sim Only abonnement gevonden wordt.

Telefoon providers


     
 
 

     

 

     

 

     

AdvertentieWelke soorten simkaarten zijn er?

Als je het woordje ‘simkaart’ hoort weet je waarschijnlijk wel wat dat is. Maar wist je ook dat er verschillende soorten simkaarten zijn? Dan is de keuze toch wat lastiger als je moet kiezen wat nou de beste simkaart is voor jou. Er zijn drie soorten simkaarten. De normale simkaart, de micro-simkaart en de nano-simkaart. Het verschil tussen de simkaarten is dat niet alle simkaarten in alle toestellen passen.

Soorten simkaarten

De normale simkaart

Dit is de grootste simkaart. Deze simkaart past niet in alle toestellen, eigenlijk alleen nog maar in oude toestellen. Voor bijvoorbeeld een IPhone 5 of een IPhone 5s heb je een kleinere simkaart nodig. Voor moderne smartphones worden dus geen grote simkaarten meer gebruikt. Deze simkaart heeft een formaat van 25 bij 15 millimeter.

Circle from color SIM cardsDe micro-simkaart

De micro-simkaart is een kleiner formaat simkaart. Deze micro-simkaarten hebben een formaat van 15 bij 22 millimeter. De micro-simkaart is dan wel kleiner dan de normale simkaart, maar heeft wel een grotere capaciteit. Met de micro-simkaart kan je meer applicaties op je telefoon zetten dan je bij een normale simkaart kan doen. Ook biedt de micro-simkaart meer pincodes aan dan de normale simkaart. Dat betekent dus dat je telefoon beter beveiligd is met en micro-simkaart dan met een normale simkaart.

De nano-simkaart

De smartphones van tegenwoordig worden steeds moderner. De smartphones worden platter, kleiner en lichter. Dit betekent dus dat er minder ruimte is voor een simkaart. Daarom is de nano-simkaart uitgekomen. De bedenker van deze nano-simkaart was Apple. De nano-simkaart wordt ook (tot nu toe) alleen maar gebruikt voor producten van Apple. Tot nu toe zijn dat de IPhone 5, IPhone 5s, de IPhone 5c en de IPad mini. De nano-simkaart is maar liefst 40 procent kleiner dan een micro-simkaart.

Sim only abonnement en een normaal abonnement

Als je een nieuw toestel besteld, kan je kiezen tussen een sim only abonnement en een gewoon abonnement. Bij een sim only abonnement krijg je alleen een prepaid simkaart opgestuurd. Je hebt vooraf al een telefoon gekocht. Bij een normaal abonnement krijg je bij het abonnement een telefoon. Je moet dus een abonnement kiezen en bij dat abonnement zit een beperkte keuze qua telefoons.

Comments are closed.