Voorwoord


Welkom op Simpelbellen.nl, de objectieve vergelijkings website op het gebied van Sim Only abonnementen...

Wij zijn een onafhankelijke website met als doel u te helpen bij het kiezen van een geschikt mobiel telefoon abonnement, dat precies bij u past! Door zelf uw voorkeur(en) op te geven, weet u zeker dat de voor u geschikte telefoon provider en Sim Only abonnement gevonden wordt.

Telefoon providers


     
 
 

     

 

     

 

     

AdvertentieWat is Sim Only?

De laatste jaren neemt de populariteit van Sim Only abonnementen steeds meer toe bij de consument. Dit door de voordelige tarieven en de na het aflopen van het contract nog vaak  goed bruikbare mobiele telefoons. Redenen die veel mensen doet besluiten over te stappen naar het sim only abonnement. Maar wat is sim only nou eigenlijk? En waarom is een sim only-abonnement zoveel voordeliger dan andere mobiele telefoonabonnementen? In dit artikel scheppen we meer duidelijkheid en belichten we vele aspecten van hebben of afsluiten van het sim only abonnement.

Sim only (Sim alleen)

Sim only-abonnementen, of beter bekend als ‘Sim-Only’, betekent simpelweg in het Nederlands ‘sim alleen’. Het woord zegt het eigenlijk al. Een sim only-abonnement is een telefoon abonnement waarbij je een sim kaart krijgt, die je in een (oude) of reeds aangeschafte mobiele telefoon kan plaatsen. Sim only is ten opzichte van een normaal telefoon abonnement vaak voor een veel lager en voordeliger tarief af te sluiten. Denk hier bijvoorbeeld aan belminuten, sms en/of datalimiet.

telefoon_icoon5

Hoe werkt Sim only?

Wanneer je besluit over te gaan op een sim only-abonnement kan je je (oude) huidige telefoon blijven gebruiken. Echter dient de simkaart wel door middel van de sim only simkaart vervangen te worden. Niet iedere telefoon is hiervoor direct geschikt. Zo dien je rekening te houden dat de telefoon simlock vrij is. Is je mobiele telefoon niet simlock vrij, dan moet deze simlock vrij gemaakt te worden. Deze optie wordt vaak kosteloos aangeboden bij het afsluiten van een sim only-abonnement. Is dit niet het geval,  dan biedt vrijwel iedere telefoonwinkel de mogelijkheid jouw telefoon alsnog tegen een relatief klein bedrag simlock vrij te maken. Ben je in het bezit van een prepaid telefoon, dan kan je door het plaatsen van de nieuwe sim only simkaart, per direct gebruik maken van je nieuwe telefoon abonnement.

Nummerbehoud met Sim only
telefoon_icoon6

Besluit je over te stappen naar een sim only-abonnement en kies je voor een ander netwerk? Je kan dan gebruik maken tot de mogelijkheid om je huidige telefoonnummer te behouden. Op deze manier blijft het telefoonnummer hetzelfde en ben je niet genoodzaakt al jouw contacten op de hoogte te stellen van het nieuwe telefoonnummer. Bij verlengingen bij je huidige telefoonprovider zal je telefoonnummer automatisch mee verlengd worden. Je hoeft dan niets te doen. Sluit je een nieuw sim only-abonnement af bij een andere telefoonprovider, dan dien je tijdens de bestelprocedure aan te geven of je jouw oude telefoonnummer wilt behouden. Dit doe je simpel door je huidige nummer op het bestelformulier in te voeren en ‘nummerbehoud’ aan te vinken.  Tijdens de bestelprocedure wordt om het volledige simkaartnummer gevraagt. Ook moet je aangeven of je momenteel al een mobiel telefoonabonnement hebt of prepaid. Dit simkaartnummer staat vermeld op je huidige simkaart. Wens je geen gebruik te maken van nummerbehoud? Dan hoef je niets te doen. Je oude telefoonnummer komt te vervallen en via het nieuwe sim only-abonnement krijg je een nieuw telefoonnummer toegekend.

telefoon_icoonIs Sim only iets voor jouw?

Ben je reeds in het bezit van een mobiele telefoon, die nog niet door omstandigheden of ouderdom aan vervanging toe is? Dan is het afsluiten van een sim only-abonnement misschien wel een serieuze optie voor jou. In combinatie met de vaak voordelige en goedkope sim-only abonnement bespaar je ten opzichte van een normaal abonnement al gauw een paar honderd euro in het jaar uit. Kijk en vergelijk op onze website de sim-only abonnementen die speciaal en onafhankelijke voor jou zijn geselecteerd.

 

Begin direct met vergelijken en bespaar tot wel 400 euro per jaar!

 

teaser_simpelbellen