Voorwoord


Welkom op Simpelbellen.nl, de objectieve vergelijkings website op het gebied van Sim Only abonnementen...

Wij zijn een onafhankelijke website met als doel u te helpen bij het kiezen van een geschikt mobiel telefoon abonnement, dat precies bij u past! Door zelf uw voorkeur(en) op te geven, weet u zeker dat de voor u geschikte telefoon provider en Sim Only abonnement gevonden wordt.

Telefoon providers


     
 
 

     

 

     

 

     

AdvertentieiPhone 7 officieel door Apple gepresenteerd

Apple heeft de iPhone 7, hoe kan het ook anders, op 7 september officieel onthuld. Het technologiebedrijf uit de V.S. had op deze datum honderden journalisten uitgenodigd voor het jaarlijkse iPhone event. Het konijn kwam eindelijk uit de hoge hoed getoverd. De meest recente iPhone van Apple heeft de naam iPhone 7 gekregen. Wat kun je verwachten van dit nieuwe toestel van Apple?

PSV Eindhoven to Win – 1.65 !

iphone7iPhone 7 design en opties

Het design van de iPhone is vergelijkbaar met de iPhone 6S net als de afmetingen. De smartphone is uitgerust met een 4,7 inch display dat qua formaat hetzelfde is gebleven. Drukgevoeligheid is ook deze keer aanwezig in het display. Er is echter onder het scherm veel veranderd. De nieuwe home button valt op die er anders uitziet dan normaal. Dit komt doordat het om een home button met haptische feedback gaat. Deze is niet in te drukken zoals gewoonlijk. Een aanraking is genoeg. De nieuwe button maakt het mogelijk om het toestel dicht te maken waardoor het nu ook een IP 67 certificatie heeft. Dit is een certificatie die aangeeft dat het toestel goed tegen water en stof kan. Hetzelfde als de voorgaande iPhones heeft de iPhone 7 Touch ID onder de thuisknop om het toestel te unlocken. De iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting maar standaard wordt een adapter meegeleverd. Op het gebied van muziek is het toestel vooruit gegaan met de nieuwe stereo speakers. Dit zorgt voor een nog beter geluid uit de iPhone. De iPhone 7 heeft de kleuren goud, (rosé)goud, zwart, jet zwart en grijs.

Hardware

De hardware van de iPhone staat altijd bovenaan de rankings als onderdelen van smartphones vergeleken worden. De iPhone 7 is uitgerust met hardware dat een stuk beter is gemaakt  in vergelijking met de iPhone 6S. Zo heeft de camerasensor een update gehad en deze heeft nu 12 megapixels. De frontcamera mag er ook zijn met 7 megapixels en Retina Flash. Het toestel beschikt over een efficiënte Apple A10 processor welke de ondersteuning krijgt van een M10 coprocessor. Deze combinatie zorgt ongetwijfeld weer voor prestaties waar je u tegen mag zeggen. Aangezien iOS ook een nieuwe versie heeft is de verwachting dat de iPhone veel sneller is dan tevoren. Iedereen die niet van haperingen houdt kan op de iPhone 7 vertrouwen. Consumenten kunnen de keuze maken tussen 32GB, 128GB of 256GB opslagruimte.

Verkrijgbaarheid

Naar verwachting is de iPhone 7 releasedatum vastgesteld op 16 september in Nederland. In eerste instantie wordt de nieuwe iPhone in een selecte groep landen geleverd en deze keer zit Nederland erbij. Kun je niet wachten? Bestel de iPhone dan met een pre-order en je hebt het toestel in huis zodra het leverbaar is in Nederland.

Alle informatie over de nieuwste iPhone van Apple

Op 22 maart 2016 werd er een nieuwe iPhone door Apple aangekondigd en verschenen deze vanaf April op de Nederlandse en Belgische markt. Apple lanceerde de iPhone SE en noemde dit de krachtigste 4-inch telefoon die Apple ooit heeft aangekondigd. De iPhone SE heeft het uiterlijk gekregen van de iPhone 5S en moet deze dan ook opvolgen. Alleen de looks heeft de iPhone SE van de iPhone 5S, want hij is veel krachtiger dan de iPhone 5S.

Feiten over de iPhone SE

De iPhone SE beschikt over een 64-bit A9 chip en deze chip is uitgerust met een M9-coprocessor. Bovendien beschikt de iPhone SE over een 12 megapixel camera aan de achterkant van de telefoon en een 1,2 megapixel camera over de voorkant van de telefoon. De smartphone ondersteunt 3G, 4G en beschikt daarnaast ook over bluetooth en wifi. De iPhone SE draait net als zijn voorgangers op het IOS-besturingssysteem. Als je hem aanschaft, wordt die geleverd met het nieuwste IOS 9 besturingssysteem. Je kunt de iPhone SE aanschaffen met een opslaggeheugen van 64GB of 16GB. De iPhone heeft een werkgeheugen van 2GB, waardoor je de smartphone optimaal kunt gebruiken.

Aanschaffen met een abonnement

Het is vanaf nu ook mogelijk om een iPhone SE aan te schaffen met een abonnement. Bijna bij alle providers is de iPhone SE wel beschikbaar. Bij de meeste providers kun je de iPhone afkopen, maar je kunt er ook per maand voor betalen. Het bedrag dat je per maand voor je telefoon betaalt, is afhankelijk van de periode dat je het abonnement afsluit.  De iPhone SE abonnement wordt uitgerust met belminuten, sms’jes en een databundel. Je kunt bij sommige providers ook nog extra diensten afsluiten, zoals Spotify of Deezer.

De beste Android applicaties

Er zijn tegenwoordig natuurlijk tal van applicaties. Dit komt doordat er enorm veel mogelijkheden zijn op het gebied van vraag van potentiële klanten, maar ook de doorgroeimogelijkheden. Er zijn echter een aantal applicaties die de laatste jaren mateloos populair zijn geworden onder de gebruikers. Wij zullen de top drie applicaties voor u uitlichten en de redenen geven waarom zij de topposities bezitten op het gebied van succesvolle applicaties.

WhatsApp

De grootste speler op het gebied van applicaties is zoals bekend WhatsApp. Dit is een chatdienst die gebruik maakt van internet. Veel personen bezitten het, want het is gratis en vrijwel elke smartphone gebruiker heeft het geïnstalleerd. Ook WhatsApp is aan het innoveren, want je kan tegenwoordig zelfs bellen met WhatsApp. Ook kunt u met uw smartphone inloggen op de computer en dan inloggen in de chatdienst.

De laatste ontwikkeling is het privacy beleid van de dienst, want vanaf heden is er een zogenaamde end-to-end-encryptie ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat er niet ongewenst een andere partij met uw berichten kan meelezen.

Google Maps

Ook erg populair is het gebruiken van Google Maps op uw smartphone. Dit is gemakkelijk te downloaden (of staat zelfs al op de smartphone) en is ook gratis. Er worden vaak vernieuwingen doorgevoerd op het gebied van nieuwe kaarten en dit is natuurlijk uitmuntend voor de intensieve gebruikers van de applicatie.

Internetbankieren

Vrijwel iedere bank heeft tegenwoordig ook een applicatie waarmee je kan internetbankieren. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk, want zo kan u altijd en overal uw bankzaken regelen. Is er dus nog een vergeten betaling? Geeft niet; met de applicatie kunt u makkelijk geld overmaken.

Leuke tip!

Heeft u de nieuwe Puntr applicatie al gezien? Wanneer u dit niet heeft kunt u even een kijkje nemen op gopuntr.com. Het is een applicatie waarbij u sportuitslagen moet voorspellen en dit doet tegen uw vrienden. Het is natuurlijk leuk om dit om een competitief verband te doen en dit ook te combineren met eventueel een kleine inleg.

Tips om slim geld te besparen op je mobiele kosten

Bijna iedereen in Nederland is wel in het bezit van een smartphone, wat ook allemaal verschrikkelijk veel geld kost. Veel consumenten betalen dan ook eigenlijk te veel geld ten opzichte van hun maandelijkse verbruik, maar hebben hier eigenlijk geen weet van. Je kan dan ook heel simpel geld besparen op je mobiele kosten. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips waarmee je aan de slag kan!

simonly-allesVergelijken

Het meerendeel van de consumenten verlengt blind bij hun huidige provider, zonder de aanbiedingen van de overige providers te bekijken. Dit heeft vaak te maken dat ze bij hun huidige provider al eerder een nieuwe telefoon kunnen krijgen, bang zijn om hun telefoonnummer te verliezen, geen overstapkosten willen en reeds vertrouwd zijn met de kwaliteit van de huidige provider. Toch is het verstandig om de verschillende aanbiedingen te vergelijken, door de hevige concurrentie ben je namelijk tegenwoordig als nieuwe klant vaker goedkoper uit dan wanneer je verlengt. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je je telefoonnummer verliest, bij de nieuwe provider kunnen ze dit allemaal voor je regelen. Het enige nadeel van overstappen is dat je de eerste maand bij een nieuwe prover aansluitkosten betaalt van gemiddeld dertig euro. Zo hebben veel providers al meerdere iPhone aanbiedingen.

Sim only

Een andere manier om geld te besparen is om in plaats van een regilier abonnemet met toestel, een sim only abonnement af te sluiten. De maandelijkse kosten liggen hier namelijk een stuk lager, terwijl je per maand hetzelfde kunt gebruiken. De kosten zijn zo laag doordat er geen telefoon bij wordt geleverd. Je dient dus wel reeds in het bezit te zijn van een telefoon, of je dient een telefoon los aan te schaffen.

Welke iPhone onderdelen gaan het meeste stuk?

De hedendaagse smartphones zijn erg kwetsbaar, op verschillende fronten. Niet alleen ontstaat er voor je het weet een barst of scheur in het scherm van je iPhone, ook zijn luidsprekers of bepaalde knoppen van de mobiele telefoon al relatief snel aan vervanging toe. Dit komt mede door het feit dat producenten hun mobiele telefoons steeds compacter vorm proberen te geven. Niet voor niets wegen de hedendaagse smartphones nog maar erg weinig!

Een kapot scherm van je iPhone

Wanneer het scherm van je iPhone kapot is gegaan, bijvoorbeeld doordat je het toestel hebt laten vallen of doordat er scherpe voorwerpen tegen het scherm hebben gekrast, dan kun je deze op twee manieren laten repareren. Het repareren van je iPhone kan bij de officiële aanbieder van je mobiele telefoon, zoals de Apple Stores in Nederland, maar ook bij een externe reparateur. Over het algemeen heeft een externe reparateur de telefoon sneller voor je gerepareerd, waardoor veel mensen hier de voorkeur aan geven boven een reparatie in de Apple Store.

Feit: wist je dat je het scherm van een mobiele telefoon ook zelf kan vervangen? Er zijn verschillende aanbieders van reparatiesetjes, waarmee je het scherm zelf kunt vervangen. Dit is echter alleen aan te raden, als je enige ervaring hebt met het repareren van kapotte mobiele telefoons.

Oplaadconnector van een iPhone

Naast het scherm van een iPhone is ook de oplaadconnector geregeld kapot bij veel mensen. Dit kan meerdere redenen hebben: heb je bijvoorbeeld met een scherp voorwerp in de oplaadconnector geprikt? Is er veel stof in de oplaadconnector terechtgekomen? Enzovoorts. In de meeste gevallen is het repareren van de oplaadconnector heel eenvoudig, door het stof uit de oplaadconnector te verwijderen. Ga hiervoor langs bij een Apple Store in de buurt, waar dit doorgaans gratis voor je wordt gedaan.

Is er meer aan de hand? Ga dan langs bij een externe reparateur!

Een van de nieuwste abonnementen: een iPhone SE abonnement

De ontwikkeling van mobiele telefoons is in de afgelopen jaren razendsnel gegaan. Waar het tien jaar geleden enkel mogelijk was om te bellen, te sms’en en muziek te luisteren, maakt u tegenwoordig de mooiste foto’s, voegt u foto’s direct toe aan uw accounts op sociale media, enzovoorts. Een van de nieuwste mobiele telefoons is de iPhone SE, een telefoon van producent Apple. Net als de voorgaande modellen van Apple, is ook de iPhone SE mateloos populair onder een grote groep consumenten. Met de iPhone SE maakt u moeiteloos prachtige opnames, luistert u urenlang naar uw favoriete muziek en bekijkt u razendsnel het laatste nieuw.

Een iPhone SE met abonnement

Wanneer u de iPhone SE los zou willen kopen, betaalt u al snel een paar honderd euro. Hierbij heeft u de keuze tussen een nieuw toestel of een refurbished iPhone SE, die vaak iets goedkoper is. Veel voordeliger is het om te kiezen voor een iPhone SE abonnement, waarbij het toestel in het abonnement zit inbegrepen. Het toestel is vanzelfsprekend niet gratis, u dient hier maandelijks een bepaald bedrag voor te betalen wat in de abonnementskosten zit verwerkt. Bij het aflopen van het abonnement mag u het toestel houden en kunt u het abonnement verlengen of overstappen op een ander abonnement.

Kies een abonnement met veel mobiele data

Veel consumenten gebruiken hun smartphone voor het gebruik van talloze apps. Het is erg vervelend als u voor het gebruik van deze apps afhankelijk bent van een openbare WiFi-verbinding. Om dit te voorkomen is het sterk aan te raden om te kiezen voor een iPhone SE abonnement met veel mobiele data. Neem bijvoorbeeld een abonnement met minimaal twee gigabytes aan mobiele data, waarmee u voldoende heeft om onbeperkt berichten te kunnen sturen via Whatsapp, het nieuws te lezen, enzovoorts. Via een online vergelijkingstool kunt u abonnement vergelijken.

Apps ontwikkelen voor je telefoon

Apps voor je mobiele telefoon en tablet hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen, niet voor niets is het aanbod aan apps sterk toegenomen. Dit geldt zowel voor de apps die gemaakt zijn voor het gebruik op apparaten van Apple, als ook voor de apps die geschikt zijn voor Android-toestellen. Wanneer je zelf een erg goed idee hebt, of wanneer je de behoefte hebt aan een specifieke app, dan kun je deze app laten ontwikkelen door een app developer. Het aantal internetbureaus wat apps ontwikkelt is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor het steeds goedkoper is geworden om een app te laten ontwikkelen.

Van een idee naar een app

Mocht je een goed idee hebben voor een app, dan kun je dit idee verder uitwerken en voorleggen aan een erkende app developer. Een app developer heeft doorgaans een ruime ervaring in het ontwikkelen van apps, waardoor de developer je meer kan vertellen over de haalbaarheid van je ideeën. Nadat je plan haalbaar is bevonden, kan de app developer de app voor je ontwikkelen! Ook tijdens de ontwikkelfase zal je nauw bij het proces betrokken blijven, om tussentijds nog aanpassingen door te kunnen geven. Zo heb je uiteindelijk een perfecte applicatie, die naadloos aansluit bij je vooraf opgegeven wensen of ideeëen!

Een app aanbieden aan anderen

Het laten ontwikkelen van apps is niet alleen leuk voor jezelf, je kunt de apps ook aanbieden aan andere smartphonebezitters. Hiervoor dien je de app aan de Play Store (Android) en App Store (Apple) toe te voegen. Voor het toevoegen van apps aan de Play Store hoef je niet te betalen, dat geldt echter wel voor de App Store van Apple. Dit doet Apple om de kwaliteit van de apps in de App Store hoog te houden. Daarbij kun je zelf verdienen aan een app, door reclames te tonen.

Simpel bellen door accessoires

Je herkent het vast, dat je in de auto zit en de telefoon op wilt nemen. Wanneer je geen hands-free carkit in de auto hebt zitten mag je officieel gezien niet bellen tijdens het rijden. Dit is een groot nadeel als je bijvoorbeeld een belangrijk zakelijk telefoontje verwacht, of als je familie belt. Mocht je toch opnemen en hierbij gesnapt worden door de politie, dan kun je ferme boete verwachten. Reden genoeg om je telefoon uit te breiden met accessoires om simpel te kunnen bellen. Dit geldt zowel voor het bellen in de auto, als bijvoorbeeld voor het bellen in het openbaar vervoer, een park, of andere openbare gelegenheden.

Schaf een hands-free carkit aan

Om in de auto te kunnen bellen is een bluetooth hands-free carkit onmisbaar in de auto. Bij veel auto’s zit dit tegenwoordig ingebouwd, waarbij je de mobiele telefoon via de Bluetooth-verbinding kunt verbinden met de auto. Zodra de telefoon afgaat, dan kun je opnemen via de knoppen op het lcd-scherm in de auto of via de knoppen op het stuur. Ook kun je kiezen voor een conventioneler model, die bijvoorbeeld op het raam kunt bevestigen. Dergelijke smartphone accessoires zijn tegenwoordig voor maximaal een paar tientjes aan te schaffen, enigszins afhankelijk van het model wat je kiest.

Oortjes met een luidspreker kopen

Naast een hands-free carkit voor in de auto, kun je speciale oortjes met een ingebouwde microfoon kopen voor je mobiele telefoon. Plug de oortjes eenvoudig in voor het beluisteren van muziek, of om overal te kunnen bellen zonder voortdurend met je telefoon aan je oor te moeten lopen. Via de ingebouwde microfoon is het met deze oortjes mogelijk om met anderen te communiceren. Vaak is het via deze microfoon ook mogelijk om het geluid harder of zachter te zetten, de muziek te pauzeren, een telefoongesprek aan te nemen, enzovoorts.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Er bestaan verschillende abonnementen bij verschillende providers. Bij een gewoon abonnement kun je een telefoon en een abonnement in een nemen. Dit houdt dus in dat je bij het aanschaffen van een abonnement, je een telefoon kunt uitkiezen. Deze keuze is wel beperkt. Bij een sim only abonnement schaf je een abonnement apart aan van de telefoon. Je koopt dus eerst een telefoon en neemt daar apart een abonnement bij. Bij een sim only abonnement is het zo dat je een simkaart gewoon thuis gestuurd krijgt of bij de winkel van de provider, of een telefoonwinkel waar je naar toe kan voor meerdere providers, kan ophalen.

simonly-allesVoordelen sim only

  • Je koopt zelf een telefoon. Je keuze van een telefoon is dus niet beperkt. Dat is in jouw voordeel omdat je dan sowieso blij bent met de keuze die je gemaakt hebt. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon je oude telefoon te behouden als deze het nog prima doet.
  • Vaak is het zo dat een sim only abonnement een stuk goedkoper is dan een gewoon abonnement (waarbij je een toestel krijgt).
  • Bij een sim only abonnement moet je wel van tevoren bedenken hoeveel belminuten en sms’jes je denkt nodig te hebben. Ook moet je bedenken of je internet wil op je telefoon en zo ja, hoeveel MB je denkt nodig te hebben per maand. Als het aan het eind van de maand toch niet helemaal zo blijkt te zijn als je dacht, dus dat je veel minder of veel meer belminuten, sms’jes en eventueel MB nodig blijkt te hebben, kan je dit heel makkelijk aanpassen. Een sim only abonnement is erg flexibel.
  • Een sim only abonnement is maandelijks opzegbaar. Het is dus niet zo dat je vast zit aan een abonnement van een jaar of twee jaar.

Conclusie

Een sim only abonnement is prima wat voor jou als je bijvoorbeeld niet zeker weet hoeveel belminuten, sms’jes en eventueel MB gebruikt in een maand. Als het toch niet helemaal wat voor jou is, hoef je niet nog een of twee jaar te wachten, hooguit een maand.

Verschillen en tarieven gsm abonnementen

Bij een telefoon hoort natuurlijk ook een abonnement. Maar wat zijn de verschillen tussen al die gsm abonnementen? Het is misschien handig om de tarieven van al die verschillende gsm abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien bij welk abonnement je het goedkoopste uit bent en welk abonnement het beste bij je past.

Verschillen tussen gsm abonnementen

Er zijn natuurlijk enkele verschillen tussen al die gsm abonnementen. Bij elke provider ligt het wat anders. Als eerste verschillen de prijzen natuurlijk. Waar ook een verschil in zit zijn het aantal belminuten en het aantal sms’jes dat je kunt versturen per maand. Als je eventueel internet bij het abonnement wil, zit er een verschil in het aantal MB dat je zal krijgen. Met een abonnement kun je ook vaak kiezen hoelang je aan dit abonnement vast zal zitten. Je hebt abonnementen waarbij je een opzegtermijn hebt van een maand, maar ook van een jaar of zelfs twee jaar. Sommige providers bieden ook een aanbieding en dus korting. Wat nog een verschil is, bij sommige abonnementen kan je een telefoon uitkiezen. Bij andere abonnementen koop je zelf een telefoon en is het abonnement dus apart van de telefoon.

4731067532_c1e6dc1443_bVoordelen van gsm tarieven vergelijken

Met gsm tarieven vergelijken kan je goed en grondig onderzoek doen voor jezelf.

Je kan makkelijker vinden wat voor een abonnement er bij je past. Het ligt er namelijk aan hoeveel belminuten en sms’jes je denkt nodig te hebben in een maand. Ook moet je bedenken of je internet wil op je telefoon of niet en zo ja, moet je bedenken hoeveel MB je denkt nodig te hebben in een maand.

Je komt niet voor onverwachte kosten te staan, omdat je voor jezelf goed onderzoek gedaan hebt voordat je een abonnement aanschafte.

Nu je de verschillen weet tussen al die gsm abonnementen, heb je misschien een beter overzicht en kan je dus ook beter een keuze maken. Met het vergelijken van de tarieven van gsm abonnementen kan je deze keuze misschien nog beter maken.